Hxos Chor Berlin e.V (Λεμεσός)

Η χορωδία από τη Γερμανία αποτελείται κυρίως από φοιτητές πανεπιστημίων του Βερολίνου, διάφορων εθνικοτήτων, γλωσσών και θρησκειών, τους οποίους ενώνει το χορωδιακό τραγούδι. Θα παρουσιάσει χορωδιακή μουσική της εποχής του ρομαντισμού, γκόσπελ καθώς και γνωστές άριες από τον κόσμο της όπερας και του ορατορίου.
Υπό τη διεύθυνση του Στέλιου Χατζηκτωρή.

Στέλιος Χατζηκτωρής, γεννήθηκε το 1990 στη Λεμεσό, Κύπρος. Τον Σεπτέμβριο του 2009, ήρθε στο Βερολίνο στη μουσική σχολή ,,Paul Hindemith'' για την προετοιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων στον κλάδο της Διεύθυνσης Χορωδίας. Τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Βερολίνου ,,Hanns Eisler,, στον κλάδο της Διεύθυνσης Χορωδίας στην τάξη του καθηγητή Jörg-Peter Weigle.

Οι πρώτες επαφές με χορωδιακή μουσική ήταν το 2004 με την παιδική χορωδία, ,,Επιλογή'' στην Κύπρο.Φιναλίστ στο 13ο Int. Steinway Διαγωνισμού Πιάνου 2008 στην Κύπρο, με ζωντανή αναμετάδοση στην τηλεόραση. Πιανιστικά έχει δουλέψει με Μάρω Πετάση, Νέφεν Μιχαηλίδου, Zbynek Maruska και σε master classes της Elfrun Gabriel, Detlef και Ria Kaiser.

Παρακολούθησε master classes στην διεύθυνση χορωδίας με τον Denis Rouger, Stefan Parkman, Peter Broadbent, Volker Hempfling, Philipp Ahman και Jörg-Peter Weigle. Επιπλέον, διηύθυνε ζωντανή μουσική για μια ταινία μικρού μήκους με μουσικούς από το Μουσικό Σχολείο Neukölln.

Τον Απρίλιο του 2011 ίδρυσε την πρώτη του χορωδία ( ΉΧΟS chor Βerlin e.V.).Αποτέλεσαι για 2 χρόνια βοηθός μαέστρου και συνοδός στο Collegium Musicum του Βερολίνου ( χορωδία 250 ατόμων) υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Manfred Fabricius και Donka Miteva.

Τον Οκτώβριο του 2012, ανέλαβε επίσης ώς βοηθός την χορωδία της ανωτάτης σχολής ,,Hanns Eisler,,  υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Jörg Peter Weigle. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2012, άρχισε τις σπουδές του στον κλάδο της Παιδαγωγικής του τραγουδιού στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου στην τάξη της Elisabeth Werres και τον Απρίλιο του 2014 συνεχίζει τις σπουδές του στο κλασσικό τραγούδι στην τάξη της Anneliese Fried, στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Βερολίνου ,,Hanns Eisler,,

Από τον Απρίλιο 2013 ,ο Στέλιος είναι υπότροφος του Dirigenten Forum (Γερμανικός Σύνδεσμος μαέστρων της Γερμανίας), στα πλαίσια του οποίου δούλεψε με τις επαγγελματικές χορωδίες του ραδιοφώνου της Λειψίας ( WDR) και του Αμβούργου (NDR) . Σημαντική ήταν επίσης η δουλειά του με την φιλαρμονικη χορωδία του Βερολίνου.

Στις εμπειρίες του συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία του με την Kölner Kantorei και τον μαέστρο της Volker Hempfling όπως και με το μουσικό σύνολο EOS τον Ιούνιο 2014.  Μια απο τις τελευταίες του συνεργασίες ήταν ως βοηθός μαέστρος του  Simon Halsey(μαέστρος της επαγγελματικής χορωδίας του ραδιοφώνου του βερολίνου – RBC) στο έργο CROWD OUT για 1000 φωνές, του αμερικάνου συνθέτη David Lang.

Η Χορωδία ,,‘HXOS Chor Berlin e.V,, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011, υπό τη διεύθυνση του Στέλιου Χατζηκτωρή. Η νεαρή χορωδία αποτελείται κυρίως από φοιτητές των πανεπιστιμείων του Βερολίνου, διαφορετικής προελεύσεως, γλώσσας και θρησκείας, τους οποίους ενώνει η κοινή χαρά του χορωδιακού τραγουδιού διαφορετικών εποχών και γλωσσών.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας συμπεριλαμβάνει χορωδιακά τραγούδια σε 7 διαφορετικές γλώσσες, εκκλησιαστικά και κοσμικά κομμάτια της χορωδιακής μουσικής από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα.Η χορωδία δίνει απο την ίδρυση της δύο παραστάσεις ανά εξάμηνο και ο κύκλος των ακροατών αυξάνεται σταθερά. Δύο απο τις πιο σημαντικές παραστάσεις της χορωδίας ήταν το φιλανθρωπικό κοντσέρτο για τα ΣΟΣ χωριά της Συρίας και το κοντσέρτο στο Konzerthaus του Βερολίνου με την 2 Συνφωνία του Gustav Mahler , σε συνεργασία με 2 άλλες χορωδίες και την νεανική ορχήστρα του ελεύθερου πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Εισιτήρια και πληροφορίες: τηλέφωνο +357 77 777 745 και ιστοσελίδα: www.rialto.com.cy
12 Σεπ 2014
12 Σεπ 2014
20:30
10 Ευρώ, 6 Ευρώ
Πολιτιστικές – Συναυλία
Θέατρο Ριάλτο