Αρχοντικό Παπαδοπούλου

Με νέα πιάτα υποδέχθηκε το καλοκαίρι, το εστιατόριο στην καρδιά του Κόρνου. Ανάμεσα τους, η  σαλάτα ρόκα με λιαστή ντομάτα, αναρή πασπαλισμένη με καρύδια, σάλτσα μουστάρδας και ελαιόλαδο, τα φουρνιστά κυπριακά τυριά σε τραγανό φύλλο κρούστας με μαρμελάδα ντομάτας και το κορνιώτικο παξιμάδι με ελιές, φέτα, ντομάτα και ελαιόλαδο. Στα κυρίως, τα χοιρινά φιλετάκια, γεμιστά με τοπικό χαλλούμι, πουρέ από κολοκάσι αγκινάρα, πλιγούρι και σάλτσα από τρεμίθια, κοτόπουλο στήθος ψημένο στο φούρνο με ελιές, κάπαρη και φέτα σε σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες και κρασί ξυνιστέρι και το μικρό τηγανητό καλαμάρι, με πατάτες, σάλτσα από ξιδάτο αγγουράκι και αρωματικά βότανα, σερβιρισμένο σε παραδοσιακό κεραμίδι. 
Παραμένουν τα πετυχημένα «Τα Πήλινα», πιάτα ψημένα και σερβιρισμένα σε παραδοσιακά πήλινα δοχεία του Κόρνου και οι τοπικές συνταγές.
Στα γλυκά, νέα είναι η αναρόκρεμα με ροδόσταγμα σε φύλλο κρούστας με ντόπιο μέλι και καρύδια, με ψητά μήλα, άρωμα κανέλας, κιούλι και σάλτσα κουμανταρίας, το μαχαλεπί με παγωτό τριαντάφυλλο και ροδόσταγμα και οι κορνιώτικες διπλόπιτες, αρωματισμένες με κανέλα και μαύρη ζάχαρη, με παγωτό βανίλια.
Συνεχίζονται επίσης,  οι θεματικές βραδιές με φαγητό και κρασιά από οινοποιεία της Κύπρου.

Κόρνος, Τηλ. 22 531000 Για πληροφορίες και κρατήσεις & www.archontikopapadopoulou.com.cy