Ψηλό Δεντρό (Πλάτρες) - Καρβουνάς Ποδηλατική Διαδρομή

Τα επτά σημεία θέας και ανάπαυσης παρουσιάζονται στα πρώτα 9 χιλιόμετρα της διαδρομής η οποία δεσπόζει της κοιλάδας των Πλατρών και την συνδέει με την περιοχή του Μονιάτη. Στο βάθος διακρίνονται τα νότια παράλια του νησιού με την πόλη της Λεμεσού να τα περιβάλλει, ενώ ο ορίζοντας εκτείνεται μέχρι το ακρωτήριο Γάτα.

Στην τοποθεσία Μέσα Ποταμού, 6 χλμ. από την αφετηρία, το ομώνυμο ποτάμι διασταυρώνει τη διαδρομή. Η πυκνή βλάστηση σε αυτή την εσοχή της ανατολικής βουνοπλαγιάς του Τροόδους δημιουργεί ένα δροσερό έως ψυχρό περιβάλλον, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες! Στη διάθεση του επισκέπτη υπάρχει δροσερό, πόσιμο τρεχούμενο νερό και παγκάκια για ξεκούραση.

Σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, στο χωριό Πάνω Πλάτρες, υπάρχουν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες, υποκαταστήματα τραπεζών και πλείστα άλλα καταστήματα όπως επίσης και δύο ποδηλατοστάσια στην πλατεία του χωριού.

0 Καρβουνάς είναι ένας από τους κύριους κόμβους του οδικού δικτύου Τροόδους. Αποτελεί τα διοικητικά σύνορα των επαρχιών Λεμεσού στα νότια και Λευκωσίας στα Βόρεια.

Σημείο Εκκίνησης :
Ψηλό Δεντρό, Πλάτρες
Τέρμα:
Καρβουνάς
Συνολική Απόσταση:
16,2 χιλιόμετρα
Βαθμός Δυσκολίας:
Χαμηλός βαθμός δυσκολίας με πολύ καλή ποδηλατική βατότητα.
Κατάσταση Δρόμων:
Καλής ποιότητας άσφαλτος και χωμάτινος δασικός δρόμος σε καλή κατάσταση (αναλόγως των καιρικών συνθηκών).