Πρόδρομος - Ψηλό Δεντρό (Πλάτρες) Ποδηλατική Διαδρομή

Στα βόρεια βρίσκεται ο Πρόδρομος με το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό κτηριακό συγκρότημα Βερεγγάρια ενώ πιο χαμηλά Βλέπουμε το χωριό Λεμύθου, με φόντο τη θάλασσα του κόλπου της Μόρφου.

Δυτικότερα οι κορυφές θρονί και Τρίπυλος δεσπόζουν των περιοχών Κύκκου και Σταυρού της Ψώκας αντίστοιχα. Από κάτω διακρίνονται τα χωριά Παλιόμυλος και Άγιος Δημήτριος, με το άνοιγμα της κοιλάδας του ποταμού Διαρίζου.

Στα ανατολικά διακρίνεται ο φράκτης Προδρόμου και εκδρομικός χώρος. Στα νότια, βρίσκεται η Μονή καλογραιών Παναγίας Τρικουκκιώτισσας. 0 χώρος διασταυρώνεται από το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

Σημείο Εκκίνησης :
Πρόδρομος
Τέρμα:
Ψηλό Δεντρό, Πλάτρες
Συνολική Απόσταση:
18,2 χιλιόμετρα
Βαθμός Δυσκολίας:
Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός με καλή έως πολύ καλή,ποδηλατική βατότητα, με εξαίρεση τον δασικό δρόμο Τροοδιτίσσα - Φοινί, ο οποίος απαιτεί προσοχή λόγω ύπαρξης μικρών και αιχμηρών κομματιών βράχου στο οδόστρωμα. Για το τμήμα αυτό του δρόμου συστήνεται ποδήλατο ΜΤΒ με μπροστινή ανάρτηση.
Κατάσταση Δρόμων:
Καλής ποιότητας άσφαλτος και χωμάτινος δασικός δρόμος με αιχμηρές πέτρες στο οδόστρωμα σε μερικά σημεία, γεγονός που απαιτεί προσοχή, για αποφυγή ζημιάς στα ελαστικά.