Λάρνακα - Νήσου Ποδηλατική Διαδρομή

Αυτή η διαδρομή 61 χιλιομέτρων από τη Λάρνακα στη Νήσου μέσω των λόφων της Κακορατζιάς είναι δύσκολη και συνδέει ωραία αρκετές διαφορετικές διαδρομές. 

Ξεκινώντας από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού της Λάρνακας, ταξιδεύει κατά μήκος της Λεωφόρου Στρατηγού Τιμάγια, περνάει τα φώτα της τροχαίας της Πυροσβεστικής και συνεχίζει ευθεία μέχρι τα επόμενα φώτα τροχαίας και στρίβει αριστερά ως τα φώτα της εκκλησίας της Φανερωμένης στο δρόμο Αεροδρομίου Λάρνακας – Μενεού. Από εκεί στρίβει δεξιά και πάει νότια, περνάει τον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου και κατευθύνεται νοτιοδυτικά προς το Μενεού. Λίγο πριν το χωριό Κίτι, στρίβει προς το Μαζωτό, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μετά από το σταθμό βενζίνης.

Ο σταθμός αυτός τυχαίνει να είναι και το σημείο εκκίνησης για τη διαδρομή Μαζωτός - Βαβατσινιά - Κοφίνου. Από το Μαζωτό η διαδρομή συνεχίζει προς την Αλαμινό και φτάνει στην Κοφίνου όπου συναντάει τον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού. Στρίβει δεξιά και συνεχίζει προς βορρά με κατεύθυνση τη Λευκωσία. Από αυτό το σημείο και μετά γίνεται πιο δύσκολη, με 6 χιλιόμετρα κάθετης ανάβασης. Μετά από αυτό, είναι κατηφόρα συνεχώς μέχρι τα χωριά Πυργά, Μοσφιλωτή, Αλάμπρα και Νήσου.

Σημείο Εκκίνησης :
Κυκλικός κόμβος λιμανιού
Τέρμα:
Νήσου
Συνολική Απόσταση:
61 χιλιόμετρα
Βαθμός Δυσκολίας:
Υπάρχουν αρκετές απότομες ανηφόρες και έτσι η διαδρομή απαιτεί ποδήλατο δρόμου με τουλάχιστον 14 ταχύτητες.
Κατάσταση Δρόμων:
Όλος ασφαλτοστρωμένος.
Τρέχον Κάθετο Ύψος:
505 μέτρα