Γύρος Δερύνειας Ποδηλατική Διαδρομή

Αν και αυτή η διαδρομή είναι αρκετά μεγάλη (85 χιλιόμετρα), δεν είναι δύσκολη και περνάει από μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κύπρου όσο ταξιδεύει κατά μήκος των ακτών πριν επιστρέψει στη Λάρνακα μέσω των κοκκινοχωριών της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου. 

Η διαδρομή ξεκινάει από την Τουριστική Παραλία της Λάρνακας και με ανατολική κατεύθυνση κινείται στον παραλιακό δρόμο. Στρίβει δεξιά στον κυκλικό κόμβο έξω από τη βρετανική Στρατιωτική Βάση της Δεκέλειας και μπαίνει στις βάσεις. Στρίβει και πάλι δεξιά στον επόμενο κυκλικό κόμβο περνάει από το σταθμό βενζίνης της Δεκέλειας και φτάνει μέχρι τις παρυφές του χωριού Ορμήδεια. Μετά στρίβει και πάλι δεξιά, ανεβαίνοντας λίγο περνώντας έξω από το χωριό της Ξυλοφάγου.

Με κατεύθυνση προς την Αγία Νάπα, η διαδρομή περνάει από τον Ποταμό Λιοπετρίου, ένα καταφύγιο ψαράδων και μετά από τη Μακρόνησο πριν φτάσει στον κύριο δρόμο Αγίας Νάπας – Παραλιμνίου. Μετά στρίβει δεξιά στο δρόμο προς το Κάβο Γκρέκο, ακολουθώντας έναν ποδηλατοδρόμο στα δεξιά του δρόμου (στη πλευρά δίπλα από τη θάλασσα).

Η στροφή για το Κάβο Γκρέκο είναι 4 χιλιόμετρα πιο κάτω στα δεξιά. Στρίβοντας βόρεια του Κάβο Γκρέκο, η διαδρομή περνάει από το χώρο πικνίκ Άγιος Ανάργυρος και από την περιοχή του Κόννου μέχρι να φτάσει στον Πρωταρά, το παραθαλάσσιο θέρετρο του Παραλιμνίου. Από τον Πρωταρά η διαδρομή συνεχίζει προς το χωριό Αγία Τριάδα όπου στρίβει αριστερά προς το Παραλίμνι. Διασχίζει το Παραλίμνι και φτάνει στο δρόμο που οδηγεί στη Δερύνεια, αφού στρίψει δεξιά με βόρεια κατεύθυνση. Από τη Δερύνεια η διαδρομή πάει πίσω στη Λάρνακα μέσω των χωριών με το κοκκινόχωμα, όπου καλλιεργούνται πατάτες, το Φρέναρος και το Λιοπέτρι. Μετά τη Ξυλοφάγου, ακολουθεί την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.

Σημείο Εκκίνησης :
Τουριστική Παραλία Λάρνακας
Τέρμα:
Τουριστική Παραλία Λάρνακας
Συνολική Απόσταση:
85 χιλιόμετρα
Βαθμός Δυσκολίας:
Μια εύκολη διαδρομή. Απαιτείται ποδήλατο δρόμου με ταχύτητες.
Κατάσταση Δρόμων:
Καλής ποιότητας ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.
Τρέχον Κάθετο Ύψος:
260 μέτρα