Αρχαία Αμαθούντα - Ακτή του Κυβερνήτη Ποδηλατική Διαδρομή

Αυτή η εκδρομή των 15 χιλιομέτρων είναι για τους φανατικούς του mountain bike που θα εκτιμήσουν τις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει. Παρόλον ότι υπάρχουν διαφορετικές κλίσεις στο έδαφος, ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι σε βραχώδεις δρόμους και χρειάζεται μεγάλη αίσθηση ισορροπίας και ικανότητες. 

Ξεκινάει από την Λεμεσό εκεί που τελειώνει ο δρόμος της Αρχαίας Αμαθούντας και συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση με τον παλιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας για 5 χιλιόμετρα μέχρι την ανισόπεδο διάβαση της Μονής. Εκεί στρίβει σε ένα χωματόδρομο στα δεξιά και κατευθύνεται νότια προς την ακτή. Περνάει από αρκετές βιομηχανικές μονάδες και από το λατομείο της Μονής όπου στρίβει αριστερά με ανατολική κατεύθυνση. Αυτό το κομμάτι της διαδρομής είναι γεμάτο ποδηλατικές συγκινήσεις. Σταματάει στην Ακτή του Κυβερνήτη. Στη μέση της διαδρομής (περίπου 4 χιλιόμετρα) βρίσκεται μια μονάδα επεξεργασίας βιολογικών αποβλήτων. Λίγο πριν από την ανηφόρα που οδηγεί στη μονάδα αυτή, υπάρχει ένα στενό δρομάκι σκαμμένο πάνω στο λόφο προς τα δεξιά που κατεβαίνει στο μοναστήρι του ξεροπόταμου του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου. Ο δρόμος στην όχθη του ποταμού είναι πιο ομαλός και πάει βόρεια περίπου για 600 μέτρα μέχρι να στρίψει δεξιά για να περάσει από την άλλη μεριά. Δεν είναι μακριά από την ακτή, με την Παραλία του Κυβερνήτη να είναι στα 5 χιλιόμετρα.

Σημείο Εκκίνησης :
Αρχαία Αμαθούντα
Τέρμα:
Ακτή του Κυβερνήτη
Συνολική Απόσταση:
15 χιλιόμετρα
Βαθμός Δυσκολίας:
Σκληρή και ανώμαλη επιφάνεια. Απαιτείται καλής ποιότητας ορειβατικό ποδήλατο με 24 ταχύτητες και ανάρτηση με μπροστινό ψαλίδι.
Κατάσταση Δρόμων:
Εκτός από τα 5 πρώτα χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε ανώμαλη επιφάνεια.