2ο Περιπατητικό Φεστιβάλ Κύπρου (Κάβο Γκρέκο)

Το 2ο Περιπατητικό Φεστιβάλ Κύπρου, το οποίο οργανώνεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και το Τμήμα Δασών, θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2015, από την 11η Μαρτίου μέχρι τη 10η Μαΐου.

Το Φεστιβάλ προσφέρει ποικιλία περιηγήσεων στον Ακάμα, το Κάβο Γκρέκο και το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τρόοδους για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης και διαθέσιμου χρόνου.

Την Άνοιξη η Κύπρος είναι ένα ολάνθιστο νησί. Ο αέρας ευωδιάζει από τα άγρια βότανα και αγριολούλουδα και τα χωράφια στολίζονται με χιλιάδες διαφορετικά χρώματα. Κίτρινες και όκκινες ανεμώνες, γλαδίολοι, άγριες ορχιδέες, κυπριακά κυκλάμινα, ίριδες, τουλίπες, χρυσάνθεμα, νάρκισσοι και πολλά άλλα λουλούδια είναι ολάνθιστα. Η Κύπρος είναι γνωστή για τα πολυάριθμα είδη ορχιδέας.

Ο πλούσιος κόσμος των πουλιών και των πεταλούδων αποτελεί μια ανεκτίμητη προσθήκη στην περιπατητική εμπειρία.Τα πουλιά ιδιαιτέρως, επωφελούνται πολύ από αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες και τον ευνοϊκό καιρό του νησιού.

Επαρχία Αμμοχώστου – Κάβο Γκρέκο

Τετάρτη 18 και Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Μονοπάτι Κόννοι - Άγιοι Ανάργυροι
Βαθμός δυσκολίας: 1 (κυκλικό 4,8 χιλιομέτρων). Αφετηρία: Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ στην Αγία Νάπα. Αναχώρηση: 08:45 π.μ. Διάρκεια περπατήματος: 3 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν θα χρησιμοποιήσουν τολεωφορείο, θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία του μονοπατιού στην Παραλία των Κόννων, στις 09:00 π.μ. Κρατήσεις: +357 23 721 796

Μονοπάτι Αφροδίτη
Βαθμός δυσκολίας: 1 (κυκλικό 2 χιλιομέτρων). Αφετηρία: Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ στην Αγία Νάπα. Αναχώρηση: 08:45 π.μ. Διάρκεια περπατήματος: 1 ώρα. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν θα χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο, θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία του μονοπατιού, στο χώρο στάθμευσης τού υπό ανέγερση Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κάβο Γκρέκο (στο δρόμοΑγίας Νάπας - Πρωταρά, στρίβουμε δεξιά προς Κάβο Γκρέκο) στις 09:00 π.μ. Κρατήσεις: +357 23 721 796
18 Μαρ 2015
22 Μαρ 2015
Αθλητικές – Πεζοπορία