Graphic Stories Cyprus

Το Graphic Stories Cyprus φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφορμή για συνάντηση και αλληλεπίδραση των σχεδιαστών της Κύπρου και του εξωτερικού σε ετήσια βάση και παράλληλα ένα σημείο αναφοράς για τον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Η Κύπρος, τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει μία άνθιση στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών και της οπτικής επικοινωνίας, τόσο από πλευράς ενδιαφέροντος των νέων που θέλουν να εκφράσουν το δημιουργικό τους ταλέντο, όσο και από πλευράς επαγγελματιών που αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης και προβολής, στον εγχώριο αλλά και στον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο.

 Οι δημιουργοί και διοργανωτές του “Graphic Stories Cyprus”, Αγγελική Μιχαλοπούλου Καρρά και Μίλτος Καρράς έθεσαν ως στόχο και σκοπό του Graphic Stories Cyprus τη μετάδοση γνώσεων και εξειδικευμένης τεχνικής κατάρτισης, καθώς και τη διερεύνηση των σύγχρονων τάσεων του graphic design. Στα πλαίσια της διοργάνωσης, θα παρουσιαστούν διαλέξεις και εξειδικευμένα εργαστήρια από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες σχεδιαστές, που έχουν ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και ιδεών αμφίδρομα, μεταξύ ομιλητών και κοινού.

 Στη φετινή πρώτη μας Συνάντηση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 80 από τις καλύτερες αφίσες που προέκυψαν από τους 3 διαγωνισμούς του International Reggae Poster Contest. Συμμετείχαν, συνολικά, περισσότερες από 3000 αφίσες από 101 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους Michael Thompson και Μαρία Παπαευσταθίου, τους οποίους θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Graphic Stories Cyprus2015. Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της Reggae μουσικής και η υποστήριξη του Alpha Boys School. Η έκθεση “The Art of Reggae” θα πλαισιωθεί από Reggae πάρτυ με τη σφραγίδα των επιτυχημένων DJ της reggae σκηνής, DJ Haji Mike και DJ Johnny Rankin. Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο ως τις 15 Μαρτίου 2015.

 Θα ακολουθήσει διήμερο εργαστήριο δημιουργίας έντεχνης αφίσας, από τον Γιώργο Τσαγγάρη και την Ελένη Παναγίδου. Το εργαστήριο θα δημιουργήσει κλίμα πειραματισμού εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ φόρμας, σχεδίου, χρώματος και τυπογραφίας. Τυπογραφικά στοιχεία, κολάζ, μεταξοτυπία, λινοτυπία και μονοτυπία θα προκαλέσουν τους συμμετέχοντες να εργαστούν για τη δημιουργία μιας έντεχνης αφίσας.

 Στις διαλέξεις του Σαββάτου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδικασία της σχεδιαστικής εξέλιξης για την επικοινωνία μιας εμπορικής ταυτότητας, καθώς και της στρατηγικής προβολής, από τον Ρένο Δημητρίου. Ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Περικλής Χριστοφορίδης θα μας δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που δημιουργούνται σχετικά με τον σχεδιασμό συσκευασίας, ενός κυπριακού προϊόντος, το 2030 μ.Χ.. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής, Χάρης Τσέβης, θα είναι κοντά μας και θα μας οδηγήσει στο χώρο του Design .. χωρίς αδιέξοδα! Την όλη διοργάνωση θα προλογίσει ο ακαδημαϊκός Κλήμης Μαστορίδης, δίνοντας “περισσότερο φώς”, μιλώντας για το ρόλο των τριγώνων στην πανοραμική θεώρηση του graphic design. Μετά το πέρας των διαλέξεων, θα γίνει παρουσίαση νικητήριων έργων του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Art Directors Club, ADC*E, από τον ιδρυτή του “Creative Club Cyprus”, Ρένο Δημητρίου.

Χώρος:
Εφημερίδα Πολίτης
Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 8
Λευκωσία, Κύπρος
Tηλέφωνο: +357 22 861 861

Website: www.graphicstoriescyprus.com
6 Μαρ 2015
8 Μαρ 2015
Ολοήμερη εκδήλωση
Επαγγελματικές